Despre PONT

Grupul PONT este o asociere civilă și antreprenorială a unui grup de tineri, care doresc să contribuie semnificativ la dezvoltarea regională și instituțională a țării, utilizând expertiza și experiența vastă în monitorizarea, redactarea şi managementul  proiectelor, acumulată în parcursul celor 13 ani de activitate în domeniu. În vederea atingerii obiectivelor stabilite, asociația acordă o prioritate specială utilizării instrumentelor tehnologiei informaţiei şi exploatării oportunităţilor pe care le oferă aceasta.

Pe lângă realizarea paginii Granturi.ro, care constituie produsul intelectual principal al asociației, oferim servicii de consultanță și asistență unui număr semnificativ de întreprinderi, instituţii și organizaţii civile, în toate aspectele esențiale ce conduc la funcționarea eficientă a acestora, inclusiv accesarea fondurilor nerambursabile, elaborarea și implementarea proiectelor și a planurilor strategice de dezvoltare. Palyazatok.ro Database not reachable.
WEBEU – CONCURS ONLINE DE PROIECTE EUROPENE

Rol în proiect: INIŢIATOR

Perioada de derulare: februarie-iulie 2010

SCURTĂ DESCRIERE

WebEU este un concurs online de proiecte europene, la care au participat echipe alcătuite din 6 tineri (3 fete şi 3 băieţi), interesaţi în dezvoltarea localităţilor lor din punct de vedere cultural, economic, al turismului şi în protecţia mediului. La concursul desfăşurat între 29 martie şi 1 iunie au participat 8 echipe, care au rezolvat patru probe periodice, două probe permanente şi o probă specială –organizată în afara concursului - şi au încărcat pe site-ul proiectului mai mult de 40 de planuri de proiecte creative, video-uri, afişe,  şi poze interesante menite să atragă atenţia asupra problemelor existente în localităţile reprezentate şi a da eventuale soluţii pentru acestea. După fiecare probă evaluarea juriului, alcătuit din 3 experţi în dezvoltarea localităţilor, a fost publicat pe pagina oficială a concursului. Câştigătorii, selectaţi după aceste evaluări şi după votul publicului, în cadrul evenimentului de închidere la 12 iunie au beneficiat nu numai de obiecte valoroase, ci au primit şi un sprijin serios pentru continuarea activităţilor sociale şi pentru înfiinţarea unei organizaţii neguvernamentale.

OBIECTIVE ŞI GRUPURI ŢINTĂ

Scopul nostru principal este de a oferi ajutor tinerilor maghiari din România în cunoaşterea valorile europene, şi a sprijini creşterea cunoştinţelor şi nivelul contribuţiei lor atât la nivel personal cât şi la nivelul comunităţii în integrarea României în Uniunea Europeană. Concursul a dezvoltat competenţele de management al proiectelor ale tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, astfel contribuind la crearea ideii creative, viabile, elaborate, care vor ajunge pe lista de proiecte finanţate de Uniunii Europene. Grupul ţintă indirectă sunt locuitorii celor 7 localităţi reprezentate de echipe, care au avut un rol important nu numai la elaborarea planurilor de proiecte, ci şi în realizarea planurilor elaborate.

REZULTATE


•    48 de tineri implicaţi prin intermediul echipelor formate în cadrul concursului: estimam o mai largă participare ca şi număr de echipe, poate că problema principală a fost faptul că am utilizat un limbaj prea “profesionist” în anunţurile iniţiale şi astfel poate unele grupuri de tineri care ar fi participat s-au speriat de faptul că cerinţele sunt prea mari.
•    38 de articole de sine stătătoare (proiecte şi strategii) create de către echipe – echipele participante au produs materiale ce au fost mult peste nivelul aşteptărilor noastre.
•    54.524 vizite pe perioada derulării proiectului – de asemenea o cifră mult peste aşteptări
•    158.580 downloaduri totale pe perioada derulării proiectului – mult peste aşteptări
•    105.226 downloaduri unice pe perioada derulării proiectului – mult peste aşteptări
•    29.778 voturi înregistrate pentru cele 6 probe – peste nivelul de aşteptări
•    175 comentarii la articolele create – aproximativ la nivelul aşteptat.
•    238 urmăritori pe Facebook: comunicare prin Facebook nu a fost propus iniţial, astfel venind mai degrabă ca o completare a rezultatelor iniţiale stabilite.
•    Aproximativ 30 de articole de presă (din care 14 articole de presă contabilizate  - de văzut aici) - la nivelul aşteptat

Materialele, planurile realizate de echipe sunt în majoritatea cazurilor de sine stătătoare – aşa cum rezultă din evaluările juriului care a constat din trei persoane, colaboratori activi ai Grupului PONT care lucrează în domeniul dezvoltării regionale de 7-8 ani. Echipele au dat dovadă de multă silinţă şi determinare şi au creat planuri, idei de foarte bună calitate, complete. Şi acest lucru nu numai prin intermediul unor texte ci şi prin imagini, postere, de în unele cazuri şi prin materiale video.

FINANŢATORI ŞI PARTENERI

Finanţator: Uniunea Europeană prin programul Tineret în Acţiune.
Parteneri: biroul de avocatură Brie&Györffy, AMM Design, Asociaţia MIÉRT, Festivalul Peninsula, PC House, Fundaţia pentru Școală, Sógor Csaba şi Winkler Gyula, parlamentari europene. Parteneri Media: Transindex, Krónika şi Erdély FM.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

WEBEU.RO   Documente ataşate:
 •   - logo.jpg (77.48 KB)


 • 28. aprilie 2011.

  DATE DE CONTACT

  adresa:Cluj-Napoca
  str. Regele Ferdinand nr. 33
  O.P. 1 C.P. 473
  400750 - Cluj-Napoca
  fax:0364 819 904
  email:info@pontweb.ro

  ECHIPA

  PARTENERI

  KIK - Kárpát-medencei Innovációs Központ Intézet (Carpathian Basin Innovation Centre Institute)Transindex (Asociația Média Index)