Despre PONT

Grupul PONT este o asociere civilă și antreprenorială a unui grup de tineri, care doresc să contribuie semnificativ la dezvoltarea regională și instituțională a țării, utilizând expertiza și experiența vastă în monitorizarea, redactarea şi managementul  proiectelor, acumulată în parcursul celor 13 ani de activitate în domeniu. În vederea atingerii obiectivelor stabilite, asociația acordă o prioritate specială utilizării instrumentelor tehnologiei informaţiei şi exploatării oportunităţilor pe care le oferă aceasta.

Pe lângă realizarea paginii Granturi.ro, care constituie produsul intelectual principal al asociației, oferim servicii de consultanță și asistență unui număr semnificativ de întreprinderi, instituţii și organizaţii civile, în toate aspectele esențiale ce conduc la funcționarea eficientă a acestora, inclusiv accesarea fondurilor nerambursabile, elaborarea și implementarea proiectelor și a planurilor strategice de dezvoltare. Palyazatok.ro Database not reachable.


2 iunie: Conferinţa CULTURA. CLUJ 2020 a trans concluzii

Procesul de pregătire a Municipiului Cluj-Napoca pentru candidatura la titlul de capitală culturală europeană, accesul la cultură şi cultura în spaţiul public au constituit principalele teme abordate la conferinţa CULTURĂ. CLUJ 2020 organizat la Fabrica de Pensule de Iniţiativa Cluj 2020 (www.cluj2020.ro) în 2 iunie 2011.

La întâlnire au participat reprezentanţii administraţiei publice centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului privat, ai sectorului neguvernamental precum şi experţi din diferite domenii care au legătură cu dezvoltarea urbană prin cultură.

Ca şi prime concluzii şi argumente ale întâlnirii pot fi enumerate următoarele:

O capitală culturală europeană este un program, care se compune din o serie de proiecte, care nu se implementează de o singură instituţie, organizaţie, ci necesită un parteneriat larg, o reţea de colaborare.Programarea culturală pentru anul capitalei este un aspect esenţial, şi în pregătirea acestuia este dezirabil un echilibru între diferitele genuri artistice, între formele contemporane şi cele tradiţionale şi între proiectele artistice adresate unui public specializat şi cele care încurajează împlicarea şi participarea tuturor categoriilor sociale.Managementul, organizarea resurselor unui astfel de program necesită o planificare şi implementare pe termen mediu, pentru proiecte pregătitoare putând fi accesate fonduri chiar din acest moment. Conferinţa în sine este un exemplu: au putut fi mobilizate surse şi parteneriate din mediul public, privat, iniţiativa în sine fiind un parteneriat public-privat-neguvernamental, intern şi internaţional.Pentru o candidatură sustenabilă este necesară acceptarea şi conştinentizarea acestuia în fiecare cetăţean clujean dar şi în locuitorii din împrejurimi, deoarece efectul va putea fi resimţit de aceştia, iar suportul municipalităţii de către locuitori este esenţială. Pentru acesta este nevoie de o comunicare publică către şi consultare publică directă cu către toate părţile interesate.
Capitala Culturală Europeană poate crea, fără îndoială, numeroase efecte pozitive, întrebarea este cum trebuie gestionat acest proces pentru a asigura impactul pozitiv. Motivaţiile unui oraş în a deveni Capitală Culturală Europeană ar trebui să fie acelea de a susţine procesele de dezvoltare urbană, de a celebra valorile locale şi de a potenţa dimensiunea europeană a activităţilor oraşului.

Concluziile finale ale organizatorilor şi propuneri concrete în legătură cu viitorul domeniilor abordate vor fi prezentate pe parcursul lunii iunie.

Mulţumim pe această cale partenerilor noştri, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociaşia Cluj-Napoca 2020 - Capitală Culturală Europeană, iniţiativei A Soul for Europe şi sprijinului Departamentului pentru Relaţii Interetnice, fundaţiei Robert Bosch Stiftung prin sprijinul acordat iniţiativei a Soul for Europe şi companiei AMM Design. 
 
Sursa:  Iniţiativa Cluj2020     


   Documente ataşate:
 •   - logo_blue_ro.png (10.78 KB)


 • 06. martie 2012. 09:03

  DATE DE CONTACT

  adresa:Cluj-Napoca
  str. Regele Ferdinand nr. 33
  O.P. 1 C.P. 473
  400750 - Cluj-Napoca
  fax:0364 819 904
  email:info@pontweb.ro

  ECHIPA

  PARTENERI

  KIK - Kárpát-medencei Innovációs Központ Intézet (Carpathian Basin Innovation Centre Institute)Transindex (Asociația Média Index)