Despre PONT

Grupul PONT este o asociere civilă și antreprenorială a unui grup de tineri, care doresc să contribuie semnificativ la dezvoltarea regională și instituțională a țării, utilizând expertiza și experiența vastă în monitorizarea, redactarea şi managementul  proiectelor, acumulată în parcursul celor 13 ani de activitate în domeniu. În vederea atingerii obiectivelor stabilite, asociația acordă o prioritate specială utilizării instrumentelor tehnologiei informaţiei şi exploatării oportunităţilor pe care le oferă aceasta.

Pe lângă realizarea paginii Granturi.ro, care constituie produsul intelectual principal al asociației, oferim servicii de consultanță și asistență unui număr semnificativ de întreprinderi, instituţii și organizaţii civile, în toate aspectele esențiale ce conduc la funcționarea eficientă a acestora, inclusiv accesarea fondurilor nerambursabile, elaborarea și implementarea proiectelor și a planurilor strategice de dezvoltare. Palyazatok.ro Database not reachable.


Seria de conferințe pentru dezvoltarea Transilvaniei continuă la Bonțida! 20 mai 2011 - Conferința de dezvoltare a Castelelor

Începând din decembrie 2009 fondatorii site-ului Granturi.ro - echipa PONT - organizează o serie de conferinţe de dezvoltare în Transilvania. Obiectivul conferinţelor este de a crea o platformă prin care intelectualii şi  cei responsabili pentru luarea deciziilor să-şi poată exprima propunerile şi părerile privind provocările dezvoltării a acestei regiuni.

Prima conferinţă a avut loc în data de 10 decembrie 2009 cu titlul „ Dezvoltarea turistică a zonei Trei Scaune ”.  Conferința a fost organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Harghita, Centrul de Dezvoltare şi Cercetare Trei Scaune, şi Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii Covasna (ASIMCOV)
A doua conferinţă din cadrul programului Transilvania în 2015 a avut loc la Miercurea Ciuc în Casa de Studii Jakab Antal în data de 11 martie 2010.  Conferința a fost organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Harghita în parteneriat cu Consiliul Judeţean Harghita, Alianţa Anteprenorilor şi a Asociaţiilor Secuieşti, Asociaţia Transilvania Vie.

Scopul inițiativei Castel în Transilvania este de a contribui la dezvoltarea durabilă a castelelor cu potențial de dezvoltare din punct de vedere social și economic din Transilvania, prin crearea unei rețele largi de parteneri. Pe lângă evaluarea castelelor din punct de verde juridic, economic și a infrastructurii, dorim să elaborăm și să prezentăm niște modele sustenabile, prin care aceste castele vor fi utile atât pentru economia, cât și pentru societatea localității. Pe lângă toate acestea, dorim să prezentăm exemplele pozitive deja existente în privința dezvoltării sustenabile a patrimoniului cultural construit. Prin combinarea acestor două proiecte, vom organiza Conferința Castel în Transilvania în data de 20 mai, începând cu orele 10:00 la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj, aceasta fiind cea de-a treia conferință din cadrul seriei Transilvania 2015.

Finanțatorul principal al conferinței este Ministerul Culturii și a Patrimoniului Național, partenerii noștri sunt AMM Design, Fundația Transilvania Trust, Lexikon.ro și Asociația Transilvania Vie.Conferința va fi structurată în două părți majore în care vor fi discutate aspectele dezvoltării durabile ale castelelor. În prima secțiune vor fi discutate aspectele economice: rolul castelelor în economia locală, ideile, propunerile și realizările privind acestea. A doua secțiune este centralizată pe aspectele sociale: rolul castelelor în societate și în organizarea vieții sociale.Obiectivul nostru privind această conferință este de a ne putea stabili pașii de urmat în cadrul proiectului Castel în Transilvania, pentru a putea contribui pe termen mediu și lung la dezvoltarea durabilă a castelelor din Transilvania.

Tematica conferinței este detaliată în documentul de poziție atașat.

Mai multe informatii aici.

09. mai 2011. 12:46

DATE DE CONTACT

adresa:Cluj-Napoca
str. Regele Ferdinand nr. 33
O.P. 1 C.P. 473
400750 - Cluj-Napoca
fax:0364 819 904
email:info@pontweb.ro

ECHIPA

PARTENERI

KIK - Kárpát-medencei Innovációs Központ Intézet (Carpathian Basin Innovation Centre Institute)Transindex (Asociația Média Index)