Despre PONT

Grupul PONT este o asociere civilă și antreprenorială a unui grup de tineri, care doresc să contribuie semnificativ la dezvoltarea regională și instituțională a țării, utilizând expertiza și experiența vastă în monitorizarea, redactarea şi managementul  proiectelor, acumulată în parcursul celor 13 ani de activitate în domeniu. În vederea atingerii obiectivelor stabilite, asociația acordă o prioritate specială utilizării instrumentelor tehnologiei informaţiei şi exploatării oportunităţilor pe care le oferă aceasta.

Pe lângă realizarea paginii Granturi.ro, care constituie produsul intelectual principal al asociației, oferim servicii de consultanță și asistență unui număr semnificativ de întreprinderi, instituţii și organizaţii civile, în toate aspectele esențiale ce conduc la funcționarea eficientă a acestora, inclusiv accesarea fondurilor nerambursabile, elaborarea și implementarea proiectelor și a planurilor strategice de dezvoltare. Palyazatok.ro Database not reachable.


Oradea2020 – Competiţia online

Mulţi dintre tinerii orădeni şi-au închipuit deja viitorul, dar nu ştim multe despre acest lucru. Nu cunoaştem prea bine viaţa lor, deoarece avem tendinţa de a vorbi despre ei ca şi „generaţia cu monitoare”. Îi judecăm şi închidem discuţiile, care ninci nu au existat, cu fraza „în vremea noastră era altfel”. Nu-i ascultăm, deoarece oricum nu înţeleg lucrurile, deşi sunt deştepţi. Viitorul este despre ei, despre viaţa lor. 

Fundaţia Albin împreună cu Grupul PONT a lansat un concurs de proiecte, al cărui scop era de a prezenta viziunea tinerilor orădeni despre cultură, protecţia mediului, egalitatea de şanse, formarea viitorului oraşului. În concurs s-au înscris echipe mixte, de 4-8 persoane, cu vârsta între 15-25 de ani. Competiţia consta din 5 probe, la finalul căreia cele mai bune echipe (3 la număr) erau premiate. 

În această perioadă Fundaţia Albin a oferit un cadru perfect şi o oportunitate perfectă tinerilor oredeni entuziaşti să-şi dezvolte ideile şi planurile creative, printr-un concurs dinamic şi plin de provocări interesante.

Echipele formate trebuiau să răspundă provocărilor concursului, dezvoltând un plan de dezvoltare a oraşului, construind o viziune clară şi planuri de proiecte pentru Oradea anului 2020, integrând în această viziune stimularea vieţii culturale, creşterea nivelului de responsabilitate socială şi a proiectelor care vizează dezvoltarea durabilă a oraşului şi a regiunii. Pe scurt, tinerii au dezvoltat proiecte a căror scop este de a face din acest oraş minunat unul mai frumos, mai dezvoltat, mai atractiv, mai responsabil şi mai efervescent. 

La concurs s—au înregistrat 16 echipe, care au îndeplinit cu succes sarcinile celor 5 probe, dezvoltând în total 70 de propuneri de proiecte. Lucrările primite în cadrul concursului sunt extrem de variate şi interesante, tinerii realizând prezentări, filme şi reviste pe lângă documentaţiile cuprinzătoare. 

Rezolvarea probelor au fost prezentate într-un mod original, adică pe o suprafaţă online, pe care echipele aveau posibilitatea de a-şi încărca proiectele. Un beneficiu al acestui lucru era că cei interesaţi puteau să citească aceste proiecte, dar mai mult, aveau şansa de a-şi exprima opiniile prin like-uri, ajutând echipele în acumularea punctelor, deoarece aceste voturi contau mult în punctajul final pe lângă votul juriului.

Materialele pregătite de concurenţi sunt afişate pe pagina de web www.oradea2020.ro, unde cei interesaţi pot citi şi lista finală a câştigătorilor şi cele mai recente ştiri legate de concurs. 


25. februarie 2013. 12:21

DATE DE CONTACT

adresa:Cluj-Napoca
str. Regele Ferdinand nr. 33
O.P. 1 C.P. 473
400750 - Cluj-Napoca
fax:0364 819 904
email:info@pontweb.ro

ECHIPA

PARTENERI

Transindex (Asociația Média Index)KIK - Kárpát-medencei Innovációs Központ Intézet (Carpathian Basin Innovation Centre Institute)