Despre PONT

Grupul PONT este o asociere civilă și antreprenorială a unui grup de tineri, care doresc să contribuie semnificativ la dezvoltarea regională și instituțională a țării, utilizând expertiza și experiența vastă în monitorizarea, redactarea şi managementul  proiectelor, acumulată în parcursul celor 13 ani de activitate în domeniu. În vederea atingerii obiectivelor stabilite, asociația acordă o prioritate specială utilizării instrumentelor tehnologiei informaţiei şi exploatării oportunităţilor pe care le oferă aceasta.

Pe lângă realizarea paginii Granturi.ro, care constituie produsul intelectual principal al asociației, oferim servicii de consultanță și asistență unui număr semnificativ de întreprinderi, instituţii și organizaţii civile, în toate aspectele esențiale ce conduc la funcționarea eficientă a acestora, inclusiv accesarea fondurilor nerambursabile, elaborarea și implementarea proiectelor și a planurilor strategice de dezvoltare. Palyazatok.ro Database not reachable.


Organizatiile non-profit din Romania sunt invitate sa aplice pentru a treia oara la Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala

610.000 Euro pentru 33 proiecte de integrare sociala din Europa Centrala si de Sud–Est.


Fundatia ERSTE anunta astazi deschiderea perioadei de inscrieri pentru editia a patra a Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala in 13 tari din Europa Centrala si de Sud-Est: Romania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala este oferit organizatiilor non-profit din cele 13 tari participante care desfasoara proiecte de integrare sociala inovatoare si eficiente. Proiectele trebuie sa aiba in vedere integrarea sociala a unuia sau a mai multor grupuri de persoane dezavantajate, cum ar fi: minoritati etnice, persoane cu dizabilitati, comunitatea LGBT, copii, batrani, femei, persoane fara adapost, emigranti, persoane incarcerate, refugiati etc.

Aplicatiile pot fi trimise in perioada 3 septembrie - 11 noiembrie 2012 la:www.socialintegration.org/register.

In afara premiilor in bani in valoare totala de 610.000 euro, cei 33 de castigatori (30 proiecte castigatoare, 2 Premii Speciale din partea Juriului si Premiul Practicienilor) beneficiaza de suport in relatia cu presa, asigurat de consultanti specializati in Relatii Publice, pe o perioada de 2 ani (iulie 2013 – iunie 2015). De asemenea, organizatiile finaliste (aproximativ 130 de organizatii din toate tarile participante) vor fi integrate in ERSTE Foundation’s NGO Academy – o platforma menita sa le permita dezvoltarea  diverselor competente organizationale cum ar fi: aptitudini de relationare cu mass media, dezvoltarea de intreprinderi sociale ca alternativa de finantare, dobandirea de aptitudini in zona de fundraising, dezvoltarea identitatii organizationale. 

Proiectele finaliste vor fi evaluate de un juriu international, din care face parte si un reprezentant din Romania, Mona Nicoara – regizor si activist.
„Intr-un moment in care integrarea este ceva despre care se vorbeste mult, despre care se fac proiecte si evaluari, despre care se ofera pareri sceptice si pozitii ideologice, Fundatia ERSTE aduce pragmatism si claritate prin gasirea modelelor care functioneaza si care merita intelese si sustinute pe termen lung. Pentru organizatiile din Romania este esentiala recunoasterea si sustienerea internationala a substantei muncii lor si a rezultatelor specifice, care de prea multe ori trec neobservate acasa.”,  a declarat Mona Nicoara. 

 

La editiile anterioare ale premiului, Romania a avut o participare foarte buna, cu 44 organizatii finaliste si 12 organizatii castigatoare. Proiectele castigatoare din Romania la editia 2011 au fost:

Case mai Bune (Better Homes) – Fundatia pentru Asistenta Sociala si Tineret (F.A.S.T.), Sacele
Close to School - Asociatia pentru Promovarea Incluziunii Sociale, Campia Turzii
Brutaria CONCORDIA – Organizatia Umanitara Concordia, Bucuresti 
Democratia la Padureni - Asociatia Pro Democratia Clubul Timisoara
Diversitatea, realitatea din jurul nostru! – Asociatia ACCEPT, Bucuresti
International Romani Art Festival – Asociatia Culturala TURN, Timisoara

“Pentru ACCEPT, organizatie care apara si promoveaza drepturile persoanelor lesbiene, gay, bisexuale si trans (LGBT), Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala a constituit o motivanta confirmare a faptului ca activitatea noastra are impact, ca mesajul nostru este valoros si ajunge la public. Financiar vorbind, premiul in valoare de 16000 de euro a reprezentat o gura de oxigen pe care am primit-o intr-o perioada in care sursele de finantare accesibile pentru ACCEPT au fost foarte limitate”a declarat Irina Nita, Director Executiv ACCEPT. 

Castigatorii Premiului pentru Integrare Sociala vor fi anuntati in cadrul Ceremoniei de Premiere care va fi organizata in Viena in iunie 2013.

Pentru mai multe detalii despre Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala, va rugam accesati: www.socialintegration.org

***
Context in Romania:
Problematica incluziunii sociale si combaterea discriminarii raman in continuare niste deziderate majore in evolutia societatii romanesti. Situatia este confirmata si de un studiu al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, conform caruia 51% dintre romani considera ca fenomenul discriminarii este una din problemele actuale. Astfel, 31% dintre romani afirma ca s-ar simti foarte putin/ deloc confortabil  in preajma unei persoane de orientare homosexuala, 22% in preajma unei persoane infectate cu HIV/bolnave de SIDA si 15% in preajma unei persoane de etnie roma. 

Datele demonstreaza cat de importante sunt in continuare initiativele care promoveaza incluziunea sociala si sustinerea organizatiilor care activeaza pe diverse grupuri tinta, fie ca este vorba de romi, minoritati etnice, persoane cu dizabilitati, comunitatea LGBT sau orice alt grup aflat in situatie de risc.


Contact: 
Andreea Gurau – Fundatia ERSTE, Departamentul Comunicare:
Tel. +43 50100 619614, E-mail: andreea.gurau@erstestiftung.org
Mariana Oprea -  Graffiti PR, PR Specialist
Tel: 0730 202 354, E-mail: mariana.oprea@graffitipr.ro

Mai multe detalii despre Fundatia ERSTE aici: www.erstestiftung.org 

Sursa: http://www.galasocietatiicivile.ro/view_stire.php?id=1669 06. septembrie 2012. 13:41

DATE DE CONTACT

adresa:Cluj-Napoca
str. Regele Ferdinand nr. 33
O.P. 1 C.P. 473
400750 - Cluj-Napoca
fax:0364 819 904
email:info@pontweb.ro

ECHIPA

PARTENERI

KIK - Kárpát-medencei Innovációs Központ Intézet (Carpathian Basin Innovation Centre Institute)Transindex (Asociația Média Index)